Αλεξάνδρου Σβώλου 23 | 2310-276120 | info@angelline.gr

Καλώς ήλθατε στο εργαστήριο μας


Angelline - Pharmacie et laboratoire
ergastirio1.jpg
Η ιδέα

Η αγάπη και η αφοσίωση στο ενεργό εργαστήριο του φαρμακείου και το ενδιαφέρον για την φυτοθεραπεία, την ομοιοπαθητική και τις εναλλακτικές θεραπευτικές, με οδήγησαν στη δημιουργία φυσικών - φυτικών - ομοιοπαθητικών προϊόντων, με στόχο την ανακούφιση των πασχόντων και την αναβάθμιση του ρόλου του φαρμάκο-ποιού.


Με εκτίμηση, Αγγελίνα Τσιαπραντά

Φαρμακοποιός Φυτο-ομοιοπαθητικός φαρμακοποιός
Διπλ. Μεταπτυχιακών Σπουδών Φαρμακευτικής Τεχνολογίας

Η Φιλοσοφία
Τα προϊόντα Angelline ασπάζονται την φιλοσοφία της ολιστικής θεραπευτικής που έχει σαν αρχή το τρισυπόστατο της ανθρώπινης ύπαρξης (ψυχή, σώμα, πνεύμα), Κάθε διατάραξη στην ψυχική σφαίρα εκδηλώνει ένα σωματικό σύμπτωμα.

Κάθε τι με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό του οργανισμού μας, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τα δραστικά στοιχεία των φυτών μας οδήγησε στην σύνθεση φυσικών ιαμάτων και καλλυντικών προϊόντων.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ιδιαίτερη ενέργεια που χαρακτηρίζει αυτές τις θεραπευτικές μεθόδους, παρασκευάζοντας ιάματα διά χειρός φαρμακοποιού.
ergastirio2.jpg
ergastirio3.jpg
Λίγα λόγια για το εργαστήριο της Angelline
Το εργαστήριο του φαρμακείου angelline κατασκευάστηκε από την FAGRON HELLAS, σύμφωνα με προδιαγραφές διαχείρισης ποιότητας περιβάλλοντος, υλικών και διαδικασιών παρασκευής, που επιτρέπουν την παρασκευή γαληνικών προϊόντων, συμμορφούμενων με τα πρότυπα GoodPreparationPractise (GPP) όπως αυτά ορίζονται στα σχετικά κείμενα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (Resolution CM/ResAP(2011)1) με την προϋπόθεση της συνεχούς παρασκευής πρωτοκόλλων ορθής πρακτικής και πιστοποιήθηκε από αρμόδιο ευρωπαϊκό οίκο.

Σε αυτό το εργαστήριο και με την επιστημονική της ευθύνη παράγονται επιπρόσθετα φυτικά, εξατομικευμένα προϊόντα και ομοιοπαθητικά γαληνικά σκευάσματα.

- Όλα τα σκευάσματα αυτά προκύπτουν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιΐα και με ιατρικές συνταγές των αρμόδιων ιατρών.

Δείτε φωτογραφίες από το εργαστήριο μας

Compounding Matters


Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο τα γαληνικά φάρμακα προτιμώνται και συνταγογραφούνται είναι κυρίως η "έλλειψη συμμόρφωσης του ασθενή” με τις υπάρχουσες μορφές φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι ασθενείς είναι για παράδειγμα αλλεργικοί σε ορισμένα συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ουσίες, και συγκεκριμένη συγκέντρωση φαρμάκου ή παρουσιάζουν δυσανεξία σε ένα από τα συστατικά που περιέχονται σε ένα φάρμακο ή όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάποσης κάψουλων, απαιτείται εναλλακτικά να αναπτυχθούν φάρμακα εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας.

Με στόχο τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος της φαρμακοθεραπείας οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να κάνουν ποικίλες τροποποιήσεις στα παραδοσιακά φάρμακα, όπως:
  • Μείωση ή εξάλειψη των τεχνητών χρωστικών ουσιών, συντηρητικών, κ.λ.π
  • Αύξηση ή μείωση της δοσολογίας του φαρμάκου για βρέφη ή ηλικιωμένους
  • Εναλλακτικές μορφές φαρμάκων, όπως τροχίσκοι, παστίλιες, καραμέλες, πηκτώματα και υγρά
  • Προσθήκη γεύσης για καλύτερη και ευκολότερη κατάποση.
Επιπλέον, το φαρμακευτικό compounding προσφέρει λύση για τους ασθενείς που χρειάζονται φάρμακα των οποίων η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τις βιομηχανίες φαρμάκων βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν την έλλειψη φαρμάκου και να ακολουθήσουν τη θεραπεία τους κανονικά.

Στο εργαστήριο του φαρμακείου μας εκτελούνται και συνταγές ασφαλιστικών ταμείων με τα Fagron Advanced Derma Packs

Πηγή: Fagron Hellas

*Οι ενδεικτικές προτάσεις δεν υποκαθιστούν τον ιατρό. Τα εξατομικευμένα γαληνικά προϊόντα παράγονται κατόπιν συνταγής ιατρού ή σε αυτοθεραπεία αλλά δεν αντικαθιστούν την ιατρική συνταγή

Βιογραφικό Σημείωμα

Αγγελίνα Τσιαπραντά

Φαρμακοποιός, απόφοιτος Φαρμακευτικής Σχολής Α.Π.Θ. με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του τμήματος Φαρμακευτικής Τεχνολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ και πτυχιούχος του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Συμμετείχε με 3 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ως οργανωτική επιτροπή σε 2 επιστημονικά συνέδρια και ως επιστημονική επιτροπή σε ισάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε φαρμακευτικά περιοδικά και έντυπα, έχει υπάρξει προσκεκλημένη ομιλήτρια σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Α.Π.Θ., του Αμερικανικού Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ και σε επιστημονικές ημερίδες των φαρμακοποιών. Έχει 10.000, και πλέον, ώρες παρακολούθησης σε επιστημονικά σεμινάρια και ημερίδες. Από το έτος 1986 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα σαν ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη φαρμακείου στη Θεσσαλονίκη, από το 2000 και εντεύθεν στα Συστεγασμένα Φαρμακεία «Αγγελίνα Τσιαπραντά-Νικολέτα Ξυνού Ο.Ε.», στην Αλεξ. Σβώλου 23, σαν υπεύθυνη φαρμακείου και φαρμακευτικού εργαστηρίου και από το 2017 συνέταιρος σε ένα ακόμη φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία «Νώτας Χρήστος και ΣΙΑ Ε.Ε.». Από το 1986 έως σήμερα ασχολείται με τη σύνθεση και παραγωγή γαληνικών σκευασμάτων και έχει εκτελέσει περισσότερες από 20.000 γαληνικές συνταγές από ιατρούς.

Από το 2015 και εντεύθεν αναβάθμισε το εργαστήριο των συστεγασμένων φαρμακείων «Αγγελίνα Τσιαπραντά-Νικολέτα Ξυνού Ο.Ε.», σε cleanroom κλάσης C, με παρασκευαστικές δυνατότητες για κάθε τύπου γαληνικά ιδιοσκευάσματα, χαμηλού ή μετρίου ρίσκου, σύμφωνα με προδιαγραφές καλών πρακτικών παρασκευής γαληνικών προϊόντων (GoodPreparationPractices) όπως ορίζονται στις σχετικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου για την ασφαλή παρασκευή φαρμάκων/γαληνικών προϊόντων στο φαρμακείο. Τα σκευάσματα αυτά προορίζονται για τα εν λόγω φαρμακεία, αλλά και για άλλα φαρμακεία που στερούνται αυτών των εργαστηριακών προτύπων. Έχει εκτελέσει πάνω από 10.000 φυτοθεραπευτικά ιδιοσκευάσματα όπου συμμετέχουν αιθέρια έλαια και έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό ιατρών για το σχεδιασμό γαληνικών σκευασμάτων όπου μετέχουν αιθέρια έλαια – όπως και με μεγάλο αριθμό ασθενών που χρησιμοποίησαν τέτοιου είδους γαληνικές θεραπείες.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» και διατελεί μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσ/νίκης και εκλέκτορας της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος.

Παπακωνσταντίνου Αναστασία-Ζωή

Απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην "Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών και Νανοσύνθετων υλικών" του Τμήματος Χημείας, ΑΠΘ. Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στους τομείς της Χημείας Πολυμερών, της Φαρμακευτικής Χημείας και της Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας. Είναι πτυχιούχος του διετούς κύκλου σπουδών του Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στην ειδικότητα «Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων». Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για το επάγγελμα του Βοηθού Φαρμακοποιού. Έχει τουλάχιστον 1000 ώρες παρακολούθησης σεμιναρίων, ημερίδων και επιστημονικών συνεδρίων στον τομέα της Τεχνολογίας Πολυμερών και Φαρμάκων. Έχει συμμετάσχει με την κ.Τσιαπραντά στην οργάνωση 1 επιστημονικής ημερίδας και από το 2013 έχει εκτελέσει περισσότερες από 2.000 γαληνικές συνταγές από ιατρούς. Είναι βοηθός φαρμακείου και συνυπεύθυνη χημικός - με ειδίκευση στο σχεδιασμό και την παρασκευή φαρμακευτικών γαληνικών προϊόντων - του γαληνικού εργαστηρίου των Συστεγασμένων Φαρμακείων «Αγγ. Τσιαπραντά-Νικ. Ξυνού Ο.Ε.».

Ντότσικα Σπυριδούλα

Απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ειδίκευσης του Τμήματος Χημείας στον τομέα της Βιοχημείας. Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στους τομείς της Βιοχημείας, της Βιοτεχνολογίας, της Χημείας Τροφίμων και της Αναλυτικής Χημείας. Είναι αναλύτρια DNA στο Τμήμα Μοριακής Ιατροδικαστικής- DNA της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και εκπαιδευμένη στο χειρισμό ευαίσθητων υλικών, στην εργασία σε αποστειρωμένο περιβάλλον και στην τήρηση συστήματος ποιότητας ISO 9001_2008. Συμμετείχε στην δημοσίευση ανασκοπικού άρθρου στο επιστημονικό περιοδικό Bioanalysis. Έχει τουλάχιστον 1000 ώρες παρακολούθησης σεμιναρίων και επιστημονικών συνεδρίων στον τομέα της Φαρμακευτικής Χημείας, της Τοξικολογίας και Βιοτεχνολογίας. Είναι υπεύθυνη χημικός του γαληνικού εργαστηρίου των Συστεγασμένων Φαρμακείων «Αγγ. Τσιαπραντά-Νικ. Ξυνού Ο.Ε.».

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 23

Πόλη: Θεσσαλονίκη

T.K: 54622

Τηλέφωνο: 2310-276120

email: info@angelline.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει το σκοπό της επιστημονικής ενημέρωσης των επιστημόνων υγείας και του κοινού για τις νόμιμες παρασκευαστικές δυνατότητες εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας του γαληνικού εργαστηρίου του φαρμακείου μας.

Follow us