Πρόγραμμα Διατροφής

Πρόγραμμα διατροφής

Τι είναι η ομοιοδίαιτα;

Μέσα από την καθημερινή του διατροφή ο άνθρωπος καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες και εξασφαλίζει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την διαφύλαξη της ψυχοσωματικής του υγείας.

Γιατί να κάνει κάποιος ομοιοδίαιτα;

Γιατί σε μια χρόνια πάθηση, η διατροφή έχει διττό ρόλο,

1) την αλλαγή της βιοχημικής ενέργειας του οργανισμού ώστε να ξεπεραστεί η νόσος

2) τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος ώστε να υποστηριχτεί η τυχόν θεραπευτική αγωγή.

Άρα είναι αναγκαίο να δομείται το προσωπικό διατροφικό πρόγραμμα που θα εξασφαλίσει τις δύο αυτές παραμέτρους.

Ποιες περιπτώσεις επωφελούνται από την ομοιοδίαιτα;

Είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν όλες οι διατροφοεξαρτώμενες παθήσεις όπως:

Αύξηση βάρους ή διατήρηση βάρους

Διατροφή αθλητών, εξατομικευμένη κατά άθλημα

Αντιμετώπιση χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων

Αντιμετώπιση υπέρτασης

Αντιμετώπιση γαστρεντερικών και πεπτικών διαταραχών

Αντιμετώπιση σακχάρου

Αντιμετώπιση δυσλειτουργιών του θυρεοειδούς

Αντιμετώπιση αυτοάνοσων νοσημάτωνΜία σύγχρονη καταναλωτική και πολυπαραγοντική νόσος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα είναι η παχυσαρκία. Σε αυτή συμβάλλει κυρίως η κακή χρήση της τροφής, η κακή ποιότητα της τροφής και η δυσάρμονη επιλογή τροφίμων σε σχέση με την βιοχημική ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου.

Πρέπει να ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής;

Ναι. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα της παχυσαρκίας, η κατάρτιση προσωπικού διατροφικού προγράμματος για την αντιμετώπισή της στηρίζεται στην επιλογή των κατάλληλων τροφών που αφενός μεν θα λιποδιαλύουν, αφετέρου δε θα δομούν ένα υγιές σώμα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και τα τυχόντα χρόνια προβλήματα υγείας και θα αντιμετωπίζονται.

Με βάση τα παραπάνω και αξιολογώντας πρόσφατες βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις, το προσωπικό ιστορικό, τις γευστικές προτιμήσεις, την ημερήσια δραστηριότητα και μέσα από προσωπική συνέντευξη εκπονείται το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Στα προγράμματα αυτά οι τροφές παίζουν το ρόλο του ομοιπαθητικού παράγοντα και το πρόγραμμα μαζί με εξατομικευμένο φυτολιποδιαλύτη συνεργάζονται για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Παράλληλα, λαμβάνονται κατάλληλα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα που κρίνονται απαραίτητα βοηθήματα για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Η ομοιοδίαιτα πρέπει να ακολουθείται για πάντα;

Μετά το τέλος του εξατομικευμένου προγράμματος προσφέρεται συντήρηση του αποτελέσματος καθώς και αναλυτικός κατάλογος των τροφών που πρέπει να αποφεύγονται και αυτών που συνιστώνται.Παρακάτω μπορείτε να κατεβάστε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής για συγκεκριμένη περίπτωση.
Οι ενδεικτικές προτάσεις δεν υποκαθιστούν τον ιατρό. Τα εξατομικευμένα γαληνικά προϊόντα παράγονται κατόπιν συνταγής ιατρού ή σε αυτοθεραπεία αλλά δεν αντικαθιστούν την ιατρική συνταγή.Χορηγούνται δια χειρός φαρμακοποιού