Παράγουμε όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

  • σε στερεή μορφή (κάψουλες, γκράνουλες και παιδιατρικά γκλομπούλι) σε όλες τις δυναμοποιήσεις
  • σε υγρή μορφή (πόσιμο υδατικό διάλυμα, πόσιμο δυναμοποιημένο υδατοαλκοολικό διάλυμα, πόσιμο διάλυμα γλυκερινικό)
No records found.

Χρησιμες πληροφοριες

Η ονομασία προέρχεται από τον μεγαλύτερο, μετά τον Ιπποκράτη, ιατρό της αρχαιότητας τον Γαληνό. Οι εμπεριστατωμένες μελέτες του αναφέρονται στην ανατομική, τη φυσιολογία, τη χειρουργική, την οφθαλμολογία, τη μαιευτική, την παθολογία, τη θεραπευτική, την υγιεινή και τη φαρμακολογία.

Τα πολυσύνθετα φαρμακευτικά σκευάσματα, που ο ίδιος παρασκεύαζε, είναι γνωστά στη φαρμακολογία ως "γαληνικά" και η αντίστοιχη φαρμακοτεχνία ονομάζεται "γαληνική φαρμακευτική". Τα γαληνικά σκευάσματα είναι φαρμακοτεχνικές μορφές που παρασκευάζονται στο Εργαστήριο του Φαρμακείου από τον Υπεύθυνο Φαρμακοποιό κατόπιν εντολής, συνταγής και οδηγίας του θεράποντος Ιατρού.

Εφαρμόζεται επιστημονική Φαρμακοτεχνική πρακτική κατά την ανάμιξη επιλεγμένων και εξειδικευμένων εκδόχων-φορέων με δραστικά συστατικά, ιδιοσκευάσματα ή συνδυασμό αυτών, με αποκλειστικό στόχο την θεραπευτική δράση.

Η λέξη προέρχεται από τις λέξεις ίδιος και σκεύασμα, παραγόμενο δηλαδή από το εργαστήριο του φαρμακείου για συγκεκριμένη περίπτωση.

Κάθε φάρμακο παρασκευασμένο εκ των προτέρων, που τίθεται στην κυκλοφορία υπό ειδική ονομασία και σε ειδική συσκευασία, καλείται φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα. Το ίδιο ισχύει και για τα προτεινόμενα, ενδεικτικά εργαστηριακά προϊόντα που έχουν κοσμετολογική δράση.

Σκευάσματα χωρίς συντηρητικά.

Παρασκευές σκευασμάτων ειδικής ποσοτικής σύνθεσης

Αλλαγή οργανοληπτικών ιδιοτήτων

Τροποποίηση της βιοδιαθεσιμότητας

Νέοι συνδυασμοί εκδόχων με δραστικές ουσίες

Μετατροπή φαρμακοτεχνικών μορφών

Εξατομικευμένη δόση εφόδου και θεραπεία συντήρησης

Συνεργική δράση

Κατάλληλο για μακροχρόνιες θεραπείες

Ιδανικό για ευπαθές δέρμα

Απλούστευση θεραπευτικού σχήματος και συμμόρφωση ασθενών

Κάλυψη αισθητικών αναγκών

Κάλυψη Γαληνικής συνταγογραφίας

Κάλυψη εξατομικευμένων θεραπευτικών και κοσμητολογικών αναγκών

Ανάπτυξη μικρής κλίμακας παρασκευής ιδιοσκευασμάτων OTC δικής του σύνθεσης καθώς και κοσμετολογικών προϊόντων υγείας και ομορφιάς

Στοιχεια Επικοινωνιας

Χρησιμες πληροφοριες

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει το σκοπό της επιστημονικής ενημέρωσης των επιστημόνων υγείας και του κοινού για τις νόμιμες παρασκευαστικές δυνατότητες εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας του γαληνικού εργαστηρίου του φαρμακείου μας.

Social Media

Βρείτε μας στα Social Media